info@gotlandactive.se     0498-230 300

Världsarvet Visby - guidad stadsvandring genom historien

Datum: Tisdag 10 jul 2018 - onsdag 8 aug 2018

En spännande rundvandring genom Hansestaden Visby, där varje gammal byggnad och ruin bär på fantasieggande historia. Våra guider för dig genom århundradena, visar de mest intressanta platserna och ger den rätta blandningen av upplevelse och avkoppling.

Visby innerstad har varit världsarv sedan 1995. Hansestaden Visby hade sin storhetstid på 1200- och 1300 talet och till varje gammal byggnad hör en levande berättelse eller fantasieggande sägen. Rundvandringen börjar i Almedalen, den gamla hamnen, som nu är välkänd som tummelplats för politiker och media under Almedalsveckan i juli. Fiskarporten leder oss mot de små trähusen vid välkända Fiskargränd och den vackra Botaniska trädgården.

Vandringen går genom Visbys smala, slingrande gränder, förbi kyrkoruiner och ståtliga borgarhus. Packhusen berättar om stadens storslagna historia och ringmuren om en tid när Visby höll stånd mot inkräktare. Den ståtliga domkyrkan Santa Maria är fortfarande välbevarad och från Klinten ovanför har vi en hänförande utsikt mot havet, över stadens hus och tak.

Samling på Donners plats, vid Turistinformationen.

Visa mer

Boka nu - välj startdatum och produkt

Totalt pris
Välj datum: