info@gotlandactive.se     0498-230 300

Gotland Hiking Week - Vår

Datum: Fredag 26 apr 2019 - fredag 26 apr 2019

Vandra på Gotland tillsammans med våra duktiga naturguider! I samarbete med St Clemens Hotell ger vi dig chansen att uppleva Gotland under en av våra favoritmånader – maj, när vårblommorna precis tittat upp ur marken.

Vandra på Gotland i vår! Ön har 800 km kust och vi gotlänningarna älskar att vandra längs med havet där vi har kultur och natur så nära. Små fiskelägen, raukfält, skogar, stränder, höga klippor och vindpinade tallar.
Vandra på Gotland tillsammans med våra duktiga guider! Ön har 800 km kust och vi gotlänningar älskar att vandra längs med havet där vi har kultur och natur så nära. Små fiskelägen, raukfält, skogar, stränder, höga klippor och vindpinade tallar.

Vi vill ge dig chansen att uppleva Gotland under våra favoritmånader – maj, när vårblommorna precis tittat upp ur marken och oktober när sommarvärmen dröjer sig kvar på ön. Våren på Gotland är verkligen speciell, med en skirande grönska och stor artrikedom, med orkidéer och många andra typer av blommor. Och naturligtvis alla fåglar som hittar hit till ön mitt i Östersjön.

Värmen från Östersjöns vatten dröjer sig kvar på hösten och skapar en särskild stämmning i naturen. Fåglarna börjar sin flytt, men nu bjuder naturen ur sitt skafferi. Här finns svampar och bär och mest känt ät den gotländska borgognetryffeln. Vi skall vara med och söka tryffel och sen äta denna delikatess förstås. Laxöring, torsk och flundra finns i havet. Höstvandringens luncher och middagar skapas av gotländska råvaror.

Under både våren och hösten kommer vi att vandra tillsammans med duktiga naturguider på olika delar av Gotland, där dagsetapperna varierar mellan 10-20km, ibland med längre och kortare alternativ. Vi planerar turerna efter väder och om det blåser kan vi vandra med vinden i ryggen eller i skogen. Vi kommer att utforska olika naturtyper, men fokus ligger på Gotlands fantastiska kust.

Med boende i Visby, vandringar längs med kusten och god mat från lokala råvaror så får du det bästa Gotland kan erbjuda.

Boende ingår inte i priset, utan bokas separat via info@gotlandactive.se

Se www.gotlandhikingweek.com för mer information och program.

Visa mer

Boka nu - välj startdatum och produkt

Totalt pris
Tillgänglig den: 26-04-2019